torsdag 8 augusti 2013

Banankaka

Övermogna bananer på bänken...bananplättar eller bananglass? Nej vi bakar en banankaka


2 st stora övermogna bananer
50 gram smör (margarin)
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk (soyamjölk)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel 
ca 100 g hackad mörk choklad

Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker, kanel & hackad choklad, rör ner i smeten. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn (AnnaManna) Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader. Låt svalna.

1,5 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk kallt kaffe
1 msk smör (margarin)

Rör ihop alla ingredienser till en jämn kräm, bred sedan krämen över hela kakan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad