tisdag 22 maj 2012

Stackars

Siri har varit lite av ett problembarn när det kommer till huden och allergier. Hon har haft atopisk och väldigt känslig hud sedan hon var liten. Vi har använt och testat de mesta salvorna som finns, både receptfria och på recept. Det senaste året har huden tack och lov varit aningen bättre. Vi har inte behövt smörja varje dag och utslagen har bara blossat upp ibland för att lika snabbt försvinna igen. 
Vid två års ålder konstaterades pälsdjursallergi och hon reagerar idag på vissa hundar och katter med hosta, kliande och röda ögon. I vår har vi även konstaterat att hon har börjat reagera på pollen. Hon sväller under ögonen, kliar och gnuggar tills ögonen är riktigt röda. Små utslag har även ploppat upp lite här och där.


Zyrtec har vi från förr som vi ger henne vid behov. Idag skall vi ta en tur till apoteket och köpa något att droppa i ögonen. Andra tips?

2 kommentarer:

  1. Vi fick nå droppar som heter xyzal som nog har lindrat kliandet. 5 droppar som man tar på en sked och i munnen, väldigt enkelt och killen gillar dom, likadant som D-vitamin dropparna. Sen fick vi nog också några ögondroppar, men de gillande han inte alls och de verkade inte ha nån effekt. Hoppas det börjar regna snart!:) /Jeanette

    SvaraRadera
  2. Har följt din blogg till och från. Har själv 3 killar, 9, 4, 2 år. Vår 4-åring har väldiga besvär just nu med kliande ögon och täppt näsa. Får man ge zyrtec åt så små barn? Trodde de var från 6 el 7 år. Vi fick Aerius i flytande form, Lomudal ögondroppar och nässpray, har även testat Zaditem ögondroppar och nu idag även Flixonase nässpray, men inget verkar hjälpa! Det är så jobbigt att se då killen kliar sina ögon så de blir alldeles blodsprängda :( hoppas pollentiden snabbt går över.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad